Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Aralık 1919 yılında Ankara'ya gelişinin 100. yıl dönümü Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırlamış olduğu programla coşkuyla kutlandı. Haymana Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programa Haymana ilçe kaymakamımız Sn. Muhammed GÜRBÜZ ve ilçemizin kıymetli protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi Aralık-Ocak ayları Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Faaliyet Planı konusu gereğince empatik yaklaşım bağlamında modern çağda öğrencilerimizin duygu, düşünce ve davranışlarını anlamak üzerine öğretmen paneli gerçekleştirildi. Emeği geçen okulumuz Arapça ders öğretmenimiz Ayşenur BAYSAL ile Beden Eğitimi ve Spor ders öğretmenimiz Mustafa YILMAZ'a teşekkür ederiz.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 20-27 Aralık tarihleri Milli Şairimiz merhum  Mehmet Akif ERSOY Haftası olarak anılacak. Bu Bağlamda okulumuz Kültür ve Edebiyat Kulübü öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan Mehmet Akif ERSOY'u Anma Haftası etkinliği yapıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü KTS İzleme ve Değerlendirme Alanı Aralık-Ocak Ayı Faaliyeti  ''Zümre öğretmenler,1.dönem yazılı ve uygulama sınavlarının değerlendirmelerini yaparak ,analiz raporlarını okul yönetimlerine teslim ederler ve elde edilemeyen kazanımlar için yeni bir çalışma programı hazırlarlar'' konusu kapsamında okulumuz öğretmenleri sınav analizlerini yaparak elde edilemeyen kazanımlar için yeni programlar hazırlayıp uyguladılar ve analiz raporlarını okul yönetimine teslim ettiler.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi(KTS) kapsamında Meslek dersi öğretmenleri öğrencilerin hatiplik yönünü geliştirmek ve toplum içerisinde kendilerini ifade etmelerini sağlamak için konferans salonunda sunum yapması sağlanmış olmakla beraber yine Cuma günleri erkek öğrencilerimize Meslek dersi öğretmeni gözetiminde imamlık ve müezzinlik uygulaması yaptırarak tecrübe kazanmaları sağlanmıştır.

20.12.2019 Cuma günü saat 10:30'da Haymana Kültür Merkezinde yazar Tarık Sezai KARATEPE' nin katıldığı Öğrenci-Yazar Buluşması Etkinliğinde ''Selçuklular ve Haymana'' konusunun işlendiği Seminere 12 A - B - C sınıf öğrencilerimiz katıldılar.

Haymana İlçe Müftümüz Sayın Şinasi ÖZTÜRK tarafından öğrencilerimize 19.12.2019 Perşembe günü saat 10:00'da Okulumuz Konferans Salonunda Kariyer Günleri kapsamında İmam-Müezzin atamaları ile  Müftülük kariyer basamakları ile ilgili sunum yapılmış olup  ''Temizlik ve Ahlak'' konulu seminer verilmiştir.

2019/2020 Öğretim yılı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İmam Hatip Liseleri Meslek Yarışmaları Okul İçi Etkinlikleri kapsamında Münazara etkinliğimiz 10/A ve 10/B ile 12/B ve 12/C sınıfları arasında tüm hızıyla devam ediyor.

10/A Sınıfının Konusu: '' İnsan İlişkilerinde Dış Görünüş Önemli Değildir''.

10/B Sınıfının Konusu: '' İnsan İlişkilerinde Dış Görünüş Önemlidir''

12/B Sınıfının Konusu: ''Öğrenciler İçin Tarih Ve Edebiyat Okumak , Fen Ve Matematik Okumaktan Daha Önemlidir''

12/C Sınıfının Konusu: ''Öğrenciler İçin Fen Ve Matematik Okumak , Tarih Ve Edebiyat Okumaktan Daha Önemlidir''

10.sınıflar arasında yapılan münazarayı '' İnsan İlişkilerinde Dış Görünüş Önemli Değildir'' konusunu savunan 10/A sınıfı kazanırken 12.sınıflar arasında yapılan münazarayı ''Öğrenciler İçin Fen Ve Matematik Okumak , Tarih Ve Edebiyat Okumaktan Daha Önemlidir'' konusunu savunan 12/C sınıfı kazanmıştır.

Emeği geçen  Öğretmenlerimiz Tuba TOY, İlknur ERTÜRK, Murat DEMİRCİ'ye teşekkür ediyoruz.

İNTERNET BAĞIMLILIĞI

Gençlerde internet bağımlılığı, bilgisayar bağımlılığı, bilgisayar oyunlarına bağımlılık, sanal sohbet bağımlılığı, güne bilgisayar veya akıllı telefon kullanımıyla başlama , bilgisayar başından geç kalkma veya telefonu elinden bırakamama gibi problemler ile bağımlılıktan korunma yollarını okulumuz LCD televizyon ekranlarından slaytlar halinde göstererek ve aynı konuyu panoda sergileyerek öğrencilerimize bilgilendirme çalışmaları yaptık.

Bu konuyla alakalı olarak okulumuz konferans salonunda okulumuz rehber öğretmeni Dursun BALTA, öğrencilerimize sosyal medyanın olumlu yönleri ve olumsuz etkilerinden bahsetti.

2019/2020 Öğretim yılı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İmam Hatip Liseleri Meslek Yarışmaları Okul İçi Etkinlikleri kapsamında Münazara etkinliğimizin ilki 9/B ve 9/C sınıfları arasında yapılmıştır.

9/B Sınıfının Sonusu: '' Zengin Olmak Mutlu Olmak İçin Yeterli Değildir''.

9/C Sınıfının Konusu: '' Zengin Olmak Mutlu Olmak İçin Yeterlidir''.

9/B ve 9/C sınıfları arasında yapılan münazarayı '' Zengin Olmak Mutlu Olmak İçin Yeterli Değildir'' konusunu savunan 9/B sınıfı kazanmıştır.
Emeği geçen Türk Dili Ve Edebiyatı Ders Öğretmenlerimiz Tuba TOY, Sibel ÖZTÜRK ERSOY ve Gülnihal AKKUŞ'a teşekkür ediyoruz.

Haymana İlçe Sağlık Müdürlüğünden gelen Doktor Sayın İsmet CANPOLAT ve Diyetisyen Sayın Ayşe ÖZDEMİR tarafından okulumuz 12. sınıf öğrencilerine yönelik Sağlık alanında Meslek Tanıtım Semineri verilmiştir.

11.Sınıflararasında yapılan Münazara Yarışmasında 11/B Sınıfı galip geldi.

11/A Sınıfının Konusu: ''Bir Öğrenciye Her Gün Ödev Vermek Gereklidir''

11/B Sınıfının Konusu: ''Bir Öğrenciye Her Gün Ödev Vermek Gerekli Değildir''

Emeği geçen öğretmenlerimiz Rahim YILDIZ, Gülnihal AKKUŞ , Sibel ÖZTÜRK ERSOY' a teşekkür ederken her iki gruptaki öğrencilerimizi de kutluyoruz.

Okul Mescitlerimizde namaz kılan öğrencilerimize küçük ikramlıklarımız...

Okulumuz Kızılay ve Yeşilay Kulübü Öğretmenleri Şenay GÜNAY ve Pınar SOĞUKPINAR rehberliğinde hazırlanan İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlama programı yapıldı.Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Orman Mühendisi Sn.Songül GÜNGÖR tarafından okulumuz öğrencilerine 11.12.2019 Çarşamba günü saat 10:30'da okulumuz konferans salonunda '' Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı '' Farkındalık Eğitimi verildi.