ANKARA / HAYMANA - Haymana Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Tarihçe

Okulumuz arsası 1973-1977 yılları arasında Sanayi Bakanlığına bağlı 8 dönümlük fabrika alanı iken Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna "Sanayi Sitesi" yapımı için tahsis edilmiş; ancak "İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği" başkanı Rahmetli Ziyaettin HAKBİLİR tarafından ilgili kurumdan alınarak okul binası inşaatına 1992 yılında başlanmıştır.

1993 yılında Polatlı İmam Hatip Lisesinin şubesi olarak faaliyete geçen okulumuz, 1995 yılının Aralık ayında müstakil müdürlük haline gelmiştir. Mülkiyeti derneğe ait olarak eğitim öğretim verirken 2007 yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne devredilmiştir.

2011/2012 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda Anadolu İmam Hatip Lisesi bölümü açılmıştır. SBS sınavları ile okulumuza sınavla öğrenci alınmaya başlanmıştır. Bu tarihten itibaren Her yıl bir Anadolu İmam Hatip Lisesi şubesi kazanan okulumuzun; önümüzdeki yıllarda üniversite sınavlarında daha başarılı noktalara gelmesi beklenmektedir.   Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz; gerek mezun oldukları alanda gerekse diğer alanlarda bir üst öğrenimlerine devam edebilmektedirler. Ayrıca yeterlilik sınavını kazanan öğrencilerimiz de alanları ile ilgili işlerde (imamlık, müezzinlik, Kur´an kursu öğreticiliği vd.) çalışmaktadırlar.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında itibaren okulumuzda "Tam Gün Tam Yıl" uygulaması başlatılmıştır.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında itibaren okulumuzda "Açık İmam Hatip Lisesi" açılarak vatandaşlarımıza da hizmet verilmeye devam edilmektedir.

6 Nisan 2021 Tarihinde okulumuz 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı itibariyle 30 Kontenjanla FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU oldu.

Yayın: 12.09.2023 - Güncelleme: 19.09.2023 20:41 - Görüntülenme: 124